Dnes na mě smutně z lednice koukal LILEK a já se po několika dnech tedy rozhodla s ním něco udělat. Musím přiznat, že patřím mezi ty, co v kuchyni nechtějí strávit dlouhý čas a nechtějí umazat moc nádobí :D. I když mi tento hezký plán většinou nevyjde, tak nyní se povedl krásně.
Krátké povídání o lilku
Lilek můžeme znát také pod názvem baklažán. Je to cenný zdroj vitamínů a minerálů, obsahuje málo kalorií, pomáhá snižovat cholesterol a je také považován za afrodisiakum a to se hodí :D.
- vitamíny: provitamin A, B3, B6, B5, B9 a i trochu C
- výborný zdroj draslíku (důležitý pro funkci enzymů)
- minerály a prvky: železo, hořčík, zinek a mangan
- antioxidační účinky - obsahuje látky, které likvidují nebezpečné volné radikály podporující vznik rakoviny
RECEPT
suroviny:
- lilek
- kuřecí prso
- olivový olej
- koření, co hrdlo ráčí
postup:
Lilek nakrájíme na tenoučké plátky, pokapeme olivovým olejem, přidáme nakrájené kuřecí maso, okořeníme a vše vložíme do Remosky a pečeme cca 40 minut, je také možné vložit do trouby.
Pak už jen zalijeme kus kus vodou, necháme na boptnat a můžeme podávat.
Miluji jednoduché a vynikající recepty, opravdu jsem si pochutnala, což hned zlepší náladu do celého dne.
Přeji dobrou chuť :)
já jsem také dnes měla lilek, prostě dobrota :)
OdpovědětVymazatDěkuji za recept, alespoň už vím co provedu s tím lilkem co mám v lednici :-)
OdpovědětVymazat