pátek 30. listopadu 2012

Brokolicové placičky s tofu


Ahooj :)

máme tu konečně páteční večer, hezky víkend a odpočívání, co více si přát. Možná nějakou lehkou mňamku k večeři. Chtělo by to zeleninku s čímsi a co třeba brokolicové placičky s tofu. Hmm zní to lákavě? Je to celkem rychlé, zasytí a zaručuji, že si pochutnáte.

SUROVINY:
  • brokolice 200 g
  • vejce 55 g
  • pšeničná celozrnná mouka 20 g
  • žitná celozrnná mouka 10 g
  • tofu přírodní 30 g
  • sůl, pepř či jiné koření (já dala kari)
+
  • hořčice speciální s křenem 25 g

POSTUP:
  1. Nejprve je třeba si uvařit brokolici, já vařím v páře ;)
  2. Brokolici vidličkou rozmačkáme, dáme do misky s moukou, přidáme nastrouhané tofu, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a mícháme, mícháme a mícháme. 
  3. Lžící dáváme na rozehřátou nepřilnavou pánev (nebo normální s trochou oleje) a opékáme z obou stran, dokud nejsou placičky zlaté
  4. Podáváme, já jsem si k tomu dala trochu hořčice a jsem spokojená.

Celkem placiček bylo 7, jednu jsem snědla při vaření :D, abych ochutnala samozřejmě. A tady je už dílo hotovo, ve skutečnosti to vypadalo lépe :D.



 TIPY:

  •  Místo tofu je možné dát i nějaký sýr, ten se vám tak hezky rozteče, mňaaam, já teď bohužel beru antibiotika (na pleť) a večer nemohu mléčné výrobky.
  • Do těsta by mohlo být dobré přidat i cibuli.


ENERGETICKÁ HODNOTA:
KJ: 1265
B: 23 g (31 %)
T: 10,6 g (32 %)
S: 28 g (37 %)

+ horčice: KJ 109, B: 1,3, T: 1,5, S: 1,3


Já mám prostě ráda rychlé recepty, kuchařka, jak má být :D. Také máte rádi slané placičky? A s čím si je děláte vy?

Přeji hezký víkend, užívejte volna a zítra už 1. prosince :)

2 komentáře:

  1. brokolicové placičky jsou mé oblíbené :) ale dělám je trošku jinak - brokolici si nasekám a uvařím, nechám vystydnout, smíchám s nasekaným česnekem, vajíčkem, olivovým olejem, moukou a kořením a pořádně promíchám.. kuřecí maso si nadrobno nakrájím, okořením a smíchám se všemi ostatními ingrediencemi.. opékám bez oleje na teflonové pánvi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle recept mám také moc ráda. Jen si dělám placičky bez mouky a peču je v troubě a dělám si k nim česnekový dip:) výborná věc!
    Jinak ripped uz cvičím taky druhý týden, vyhovuje mi to střídání po týdnech. Předtím jsem cvičila 30 DS a tam se levely střídaly po 10dnech.. ten druhý level byl pro mě nekončný.

    OdpovědětVymazat

Okomentujte, každý komentář udělá radost :)