pondělí 5. listopadu 2012

To je radosti



Zdravím do nového týdne :)


jak málo někdy stačí ke štěstí? Mě k tomu třeba například stačí, když se mi ozve někdo, s kým jsem se dlouho neviděla, někdo mi přinese něco malého nebo mě něčím překvapí, něco zdravého, dobrého a hezkého si uvařím či upeču a nebo se také pohne ručička na váze o stupínek!

Co mě potěšilo o tomto víkendu a začátku týdne?




Víkend

Začala bych mým víkendem a s tím spojeným vařením, pečením a pohybem.

O víkendu jsem měla dobrou náladu a ani nevím, čím je to způsobené (možná vím, hihii). Byla jsem aktivní, pořád jsem něco chtěla dělat a byla veselá.

Co jsem vyrobila v kuchyni?



 Kromě běžného jídla, které si připravuji, jsem si dělala křížaly. Znáte to podzim, doma hodně nasbíraných jablek a co s nimi. Kromě štrúdlu jsem se rozhodla je usušit je. Akorát pozor, výstražné znamení, nenechávejte je v blízkosti! Já při přípravě prezentace do školy snědla OMYLEM asi přes polovinu :D. Vynikající.


Také jsem si říkala, že jsem dlouho nic nepekla. Pečení mě baví, ale moc u toho ochutnávám :D. Tento víkend jsem dostala chuť na nějaké zdravé sušenky. Našla jsem si více receptů, z něj udělala jeden a přidala ještě své suroviny. Vznikly z toho pšenično-žitno-mrkvové sušenky :D. Recept hodím v průběhu dní ;). Musím teda říct, že jsem si na nich pochutnala, ale toho bordelu po tom :D.

Teď něco k pohybu. Minulý týden jsem byla ještě taková polonemocná, takže jsem nechtěla znovu začínat se sportem, aby se mi nemoc nevrátila jako minule. Přiznám se, neumím jen tak celý týden ležet nebo se válet a nic nedělat, protože pak mám ze sebe špatný pocit a jsem protivná. Rozhodla jsem se, že do svého volného času zakomponuji více procházek se svým pejskem a také domácí práce :D. Pak jsem si také občas dala jógu na stimulaci imunity (myslím, že jen jednou :D) a Pilates včera ;). Dobrá, byla jsem víc aktivní než jsem chtěla :D.

V sobotu jsem byla na 3 hodinové procházce a včera na 1 hodinové. A teda musím tu rychlejší chůzi doporučit. Je to i trochu sport, při kterém spálíte dost kalorií (ne samozřejmě jako při běhu), neničíte si klouby, nejste vyčerpaní a jste na čerstvém vzduchu. Můžete vzít s sebou kamarádku, psa, pustit si do mp3 oblíbenou hudbu nebo nějaké povídání v angličtině, ať se při tom zlepšujete i v něčem jiném, či jen poslouchat zvuky přírody a srovnat si myšlenky. Skvělé :).

Včera jsem si dala POP Pilates, který Cassey natáčí pro Livestrong women pod Pilates bootcamp. Jak jsem si pilates zacvičila já? Abs, legs, kill that muffin top, butt, arms a samozřejmě protažení. Bylo to velice příjemné a i jsem se pěkně zapotila.


Začátek týdne 

A co dalšího se stalo? Zhubla jsem hola heeey :). Udělala mi to vážně radost, na začátku týdne jsem měla 67 kg, protože jsem neměla vyloženě žádný cílený pohyb, ale přirozený pohyb, a jedla jsem sice zdravě, ale tak mezi 6 000 - 6 500 KJ, což je více než jsem měla v plánu, tak jsem spíše čekala, že váha zůstane stejná. Na této váze jsem se držela tak měsíc a říkala jsem si, že to snad už nepůjde dolů. A ono je to níže. Když občas se ta váha zasekne, nesmíme ale věšet hlavu, ale být trpělivý a nespěchat!

A nyní mám 66 kg :) .. já mám takovou radooost :)
už 5 kilo dole.

Přeji hezký týden :)


4 komentáře:

  1. gratuluji ke zhubnutí :) :D
    pilates miluju :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky gratuluju ke zhubnutí! :) Krajánky (křížaly) taky miluju! :) Mohla bych se jich u babičky ujíst :D Já už chodím jen rychle. Jinak to neumím :d Fakt to nejde! :D Jen když sem extra unavená a chci si odpočinut, ploužím se :)

    OdpovědětVymazat
  3. Křížaly mám také ráda, vždy je dělávala babička.
    Sušenky musely být skvělé, vše co je z mrkve je prostě skvělé"
    Gratuluji ti k úbytku váhy, jen tak dál, zmákneš to! Za chvilku jsi tam, kde chceš být, jsi šikulka! :))

    OdpovědětVymazat

Okomentujte, každý komentář udělá radost :)