středa 26. prosince 2012

Bye bye Christmas


Vánoce jsou za námi, bohužel či bohudíky? :D .. Upřímně doufám, že jste si je užili, ať zdravě či nezdravě. Já zvolila tu druhou variantu a to z více důvodů. 
První je ten, že už delší dobu se moc nehlídám ve stravě, říkala jsem si, že Jillian mě nabudí a budu se více snažit, ale nějak mi chyběla motivace. Další důvod byl ten, že jsem prostě chtěla :D. Říkala jsem si, že pár dnů ne tolik zdravého jídla mi nemůže tolik uškodit. Mýlila jsem se, ne kvůli váze, ale kvůli žaludku. Bylo to asi takové potrestání, protože po Štědrovečerní večeři (a veliké ochutnávce cukroví) mě chytli křeče do žaludku, neumím zvracet, takže jsem to musel přežít. Bylinné čaje a moje trpělivost mi pomohli to překonat. Byl to pro mě i nový impuls. 

Včera ráno jsem vstala a věděla jsem to :D PŮJDU BĚHAT !! Běhat už jsem dlouho nebyla, ale včera na mě dýchl ten chtíč o ničem nepřemýšlet a jen tak si ladně (? :D) běhat v okolí řeky. 

Popravdě jsem se trochu bála, jak vydržím 50 - 60 minut běhat, protože jsem poslední dobou cvičila jen HIIT, ale musím říct, že se mi běželo krásně. Akorát žaludek pořád neodezněl a trochu více mě zlobil, ale nevadí, zvládla jsem to. 

A jakou krásou jsem se při běhu kochala? 





 dobrá, ten most trochu tu krásu kazí :D 


Běh a vánoční hostina (ano, opravdu to stačí jednou za rok, cukroví už nemůžu ani vidět) mě nakoplo k tomu, že chci ještě pokračovat, že mi tato postava nestačí, i když jsem si posledních pár dní říkala, že to není  vlastně tak hrozné, možná i dobré, tak to tak není a JÁ CHCI DÁL POKRAČOVAT !!

První na co myslím je ZDRAVĚJŠÍ JEZENÍ. Musím a chci udělat konec v uždibování a ochutnávání. To je opravdu moje slabina, ale teď mám sílu s ní bojovat. Ještě k tomu jsem k Vánocům od mamky dostala parní hrnec, takže prostě musí jít jedna báseň :D.

Dalším krokem je změna mého cvičebního plánu. Zjistila jsem, že mi samotný HIIT nestačí (nee, že bych si při něm pískala, to vůbec, potím se jak čuník a nemůžu popadnout dech, ale nehubnu při něm) a asi není pro mě. 

MŮJ CVIČEBNÍ PLÁN na další dny:

  • 3 x týdně cardio: běh, skákání, v posilovně cardio zóna ... 
  • 2 x týdně posilování: asi nejspíš s Jillian M.
Dnes jsem s ní cvičila No more trouble zones, 7 cyklusů po 6 minutách, tuším, že to bylo okolo 50 minut a vážně mě to bavilo. Po docvičení Ripped in 30 pro mě byly nějaké cviky zvladatelné a já ze sebe měla radost. Jsou zde cviky ale jen na sílu a ne cardio. Ale cvičení povedené.


Teď mám zkouškové období, které mi vše trochu komplikuje, ale já věřím, že to zvládnu!! 

Další novinkou teď už spíše z osobního života je, že jsem si našla studentské bydlení v Praze, juhuuu. Nemám to od Prahy tak daleko, ale to dojíždění mě ubíjí, bere mi čas a energii, kterou můžu věnovat něčemu jinému. Jsem z toho nadšená a teď cítím, že jdu správným směrem. I když na druhou stranu mě trochu tlačí svědomí, že tu mamku nechám, ale vše jsem si dobře rozmyslela :).

Jak jste zvládli Vánoční pochoutky vy?

Užívejte volno a mějte se fajn :)




12 komentářů:

  1. Za mě bohudíky že končí. Těším se na můj režim, je toho mooc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, Vánoce jsou jen takové uskočení a pak zase hezky návrat zpět :)

      Vymazat
  2. já to mám s tím žaludkem stejně, minulý rok to bylo poprvé co jsem na Vánoce hřešila a žaludek mi to nedaroval, letos sem se celkem hlídala ale i tak cítím že prostě ta odbočka z mého běžného stravování dává tělu zabrat, ještě že už je konec a teď zpět k tomu správnému, držím palce!;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) a děkuji ..
      Já se u sebe divím, můj žaludek je takový držák :D, ale jak tak koukám, už to není to, co bývalo :D

      Vymazat
  3. Já bych tak dlouho běžet nevydržela, to je nad moje síly. Tak maximálně 30 minut, seš vážně dobrá! :) Taky jsem ráda, že tohle žrací období končí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já běhám pomalu, abych byla ve své hubnoucí tepovce a jde to ;) .. stačí trocha tréninku a jistě to vydržíš také :)

      Vymazat
  4. za mě rozhodně bohudík :D
    jsem ráda,že jsi křeče v pořádku zdolala a užila sis běhání, okolí vypadá hezky :)
    pro mě není uždibování a ochutnávání žádný problém :) papám prostě pravidelně a mezitím si nic nedám - zkus to, je to skvělé
    zkouškové období jistě zvládneš! :)
    dojíždění je občas vyčerpávající, to ano, ale já to mám do školy busem 30 minut a na intr se mi nechce.. každopádně ty si studentské bydlení náležitě užij!
    měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní tak lehce, jíst pravidelně a mezitím si nic nedat :D, nejhorší je, že ono to i lehké je; u mě je tenký led hlavně při učení, jak mě to nebaví a nudím se :O ..
      Jinak děkuji za komentář, potěšil mě :)

      Vymazat
  5. za mě také bohudík :D ..ještě nás čeká Silvestr a pak to budeme mít konečně z krku, viď? Strašně tě obdivuju, že sis šla zaběhat. Já si teď říkám každý den, že začnu zítra :D nějak se mi do toho nechce, ale zase na druhou stranu mi to chybí. No, už se těším na leden :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silvestr už naštěstí tolik neslavím, možná pár skleniček vína :O :D
      Držím palce, ať začneš co nejdřív. Taky jsem se divila, že jsem na to takhle hupsla, ale jakoby si tělo řeklo samo :)

      Vymazat
  6. ALe vždyť Vánoce trvají až do Tří králů. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, ale u nás do Tří králů trvá jen výzdoba :D

      Vymazat

Okomentujte, každý komentář udělá radost :)