pondělí 1. října 2012

Založení blogu

Začít by se mělo představením a odpovězením na otázku, proč jsem si založila blog.

Tak tedy:

Moje přezdívka zde je Ressa, je mi 21 let a jsem ve 3. ročníku VŠ. Snažím se zajímat o všechno, co mi život přináší, v poslední době tedy hlavně o zdravý životní styl, na který asi nejvíce bude zaměřený můj blog. K čemuž patří hubnutí, zdravá strava, cvičení a trocha té psychologie.  Ráda bych zde zveřejňovala mé poznatky dne, zajímavosti i absolutní kraviny. Také ochutnávku mého šatníku. A prostě všeho, co mě napadne. Asi potřebuji mě, moje pocity a aktivity ventilovat, možná pochvalovat, či nějak sdílet s okolním světem.

Můj velice pestrý hubnoucí příběh:

S váhou jsem nebyla asi nikdy spokojená, typická ženská, co si budu namlouvat. Moje první dietka byla ve 12 letech, "mlíková". Skvělý nápad, ale vážně jsem zhubla, bohužel vzápětí na to hned nabrala a dostala k tomu i dáreček navíc v podobě tuku, kdo by to byl býval řekl. Poté jsem tak nějak bláznila, hubla, tloustla, někdy okolo 15 letěli anorektičky a já chtěla být jak oni, v pc jsem měla staženo několik fotek. Jednou jsem brala i prášky, po kterých jsem neměla chuť k jídlu, hustýý .. škoda, že se mi každý den odpoledne tak motala hlava, ale musím říct, že jsem byla velice aktivní, to možná tím, že v tom byly i trochu drogy. Ehm, hrdá na sebe zrovna dvakrát nejsem, přitom vždy šlo jen cca o 5 kg nadváhy, což není žádný velký dráma, ale jak to dokáže pošramotit sebevědomí, hlavně v pubertě. Teď už jsem ale velká holka, která se konečně vzpřímila, zvedla hlavu a začala chytře a zdravě hubnout, doufám.

Ještě bych zdůraznila, že jsem od mala sportovala, takže sport patří mezi můj koníček, ne žádný vrcholový, ale nedokážu si bez něj život představit, nabíjí mě, ale příjemně unavuje, někdy i nepříjemně. Myslím si, že můj velký problém je přejídání. A je to venku. Nejezení a následní přejedení. Poslední dobou odolávám, ale někdy přijde den a vím, že mě ani tank nezastaví. Každopádně je to mnohem v menší míře než dříve. Jinak mám sníženou funkci štítné žlázy a nízký tlak :D, nejsem hypochondr.

A teď pár statistik:

- výška: 162 cm
- moje nejvyšší váha: 74
- moje nejnižší váha (od 15 let): 62
- moje váha před současnym hubnutí: 70,5
- váha nyní: 67
- vysněná váha: 59 (stačilo by 60, ale nechci vidět tu šestku :D)
- váha, při který nebudu propadat depkám: 63

Teď si 6. týden vážím veškeré jídlo, co jím, a zapisuju na: http://stobklub.cz/sebekoucink/, kde si i hlídám složení jídla. Je to sice trochu náročnější, ale dá se to zvládnout. Také cvičím podle svého workout plánu, jehož fotka je níže, společně s ochutnávkou mé nástěnky :D. Bohužel mi poslední dny nebylo nejlépe, tak jsem koncem týdne vynechala cvičení.


Je toho mnohem více, co napsat, ale pro začátek to stačí.

Hezký večer přeje Ressa :)

3 komentáře:

  1. tomu říkám životní příběh. Blog vypadá moc hezky, tak držím palce, ať se ti vše daří tak jak má a hlavně zdravě;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) mockrát děkuji, myslím, že teď už vše půjde podle mých představ, důležité je se nevzdávát. Mám radost, můj první komentář :)

      Vymazat
    2. a musím taky říct, že jsem byla tvým prvním čtenářem:D;) Přeji ať jich je časem spousta;)

      Vymazat

Okomentujte, každý komentář udělá radost :)